Vi tilbyder hjemmebesøg, ring og hør nærmere om dine muligheder

Ring og book en tid 

98 11 32 00

Om høretab

Blandt vore 5 sanser er hørelsen den vanskeligste at undvære.

Hørelsen er af afgørende betydning for dit sociale liv og din personlige udvikling.

Det er med talen og hørelsen du kommunikerer med andre, udveksler tanker, meninger og erfaring.

Hørelsen sover aldrig og er vor mest følsomme advarselsmekanisme. Den orienterer dig om farer i trafikken og den registrerer at vækkeuret ringer om morgenen så du ikke kommer for sent på arbejde.

I øret omdannes lydbølger til nerveimpulser der sendes op til hjernen, så vi kan opfatte lydene. Øret er et meget fintfølende og kompliceret organ, hvor selv den mindste ændring i en af de enkelte dele medfører en forringelse af hørelsen.

En hørenedsættelse kan således skyldes mange forskellige ting, men det hyppigste årsag er det aldersbetingede høretab som opstår ved at sansecellerne i det indre øre (hårcellerne) bliver slidt.

Normale hårceller til venstre og beskadigede til højre

Det fører til at man hører de høje toner dårligt: Man kan ikke hører græshopperne eller mobiltelefonen. Den manglende evne til at høre de høje toner betyder også at det bliver svært at skelne hvad der bliver sagt især i selskaber eller hvis der er baggrundsstøj. Man synes at de unge mennesker mumler!​

Har man arbejdet et langt liv mellem støjende maskiner, er et høretab ofte en kombination af en støjskade og et aldersbetinget høretab. I forbindelse med høretabet oplever mange øresusen, eller tinnitus i større eller mindre grad.

Ældre med høretab risikerer at isolere sig, fordi det er svært at høre, når der er flere sammen og der er baggrundsstøj. Det er krævende og trættende at følge med, så det er "nemmere" at blive hjemme, uanset om der er tale om en familiefest eller kortspil. Fordi høretabet er usynligt, forstår omgivelserne ikke altid, hvorfor man isolerer sig.

Høretabet i sig selv, kan man ikke gøre noget ved - men med et høreapparat kan man genvinde meget af hørelsen.

Yderligere information:

Lotte Rømer som var godt i gang med sin karriere som sanger og rockmusiker, da hun fandt ud af, at hun havde en hørenedsættelse, som er arvelig og bare bliver værre. Nu skriver hun og holder foredrag om det at leve med nedsat hørelse. Der er mange myter, der skal aflives, siger hun.

Når tanken melder sig

Dårlig hørelse? Det kan godt være man har et meget kraftigt høretab, hvad enten det er arveligt betinget eller opstået som følge af sygdom er det personlige handikap umiddelbart erkendeligt.

Anderledes med de høreproblemer som udvikler sig snigende med årene, - ofte er det svært for den enkelte at erkende et problem, for man synes måske det går godt nok i hverdagen, - familien, som måske diskret berører emnet, er man tilbøjelig til at affærdige med en bemærkning om at de unge mumler og sluger ordene.

Man kan da bare tale tydeligere, så går det jo fint.

Selskab er måske noget anstrengende, men der er jo alligevel ingen som kan høre noget, og det er jo for resten også lidt besværligt hele tiden at bede om at få tingene gentaget. Det er også meget trættende at være sammen med flere, der taler i munden på hinanden, så egentlig vil man helst være for sig selv. Så er der mere ro i hovedet. Fjernsynet kan man jo bare skrue op for.

Man synes bestemt ikke at høreproblemet er noget der er personligt. De andre har et problem, og da de bare ikke vil tale tydeligt og ordentligt, er det bedst bare at blive hjemme.

Det har man i øvrigt gjort en del gange, så nu er børnene begyndt at tale mere om problemet.

Det kan da godt være man skulle få det undersøgt, når de nu nærmest forlanger det.

Telefon tid​

Vi har daglig telefontid

Man - torsdag​:

8:10 - 15.30​

Fredag

8:10 - 14.00

Sidste nye høreapparater​

Oticon:

Ria2

Nera2

Alta2

OPN

Her bor vi

HØRECENTER I AALBORG
Vesterbro 63

"VED GÅSEPIGEN"

9000 Aalborg
Tlf.: 98 11 32 00
CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

HØRECENTER I HJØRRING

Kraghsvej 1
9800 Hjørring
Tlf.: 98 11 32 00

CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

HØRECENTER I FREDERIKSHAVN

Asylgade 13
9900 Frederikshavn
Tlf.: 98 11 32 00

CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

HØRECENTER I BRØNDERSLEV

Vestergade 17-19
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 11 32 00

CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

HØRECENTER I HOBRO

Jernbanegade 1 E
9500 Hobro
Tlf.: 98 11 32 00

CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

HØRECENTER I AARS
Bymidten 5

9600 Aars
Tlf.: 98 11 32 00
CVR: 27632416
ronni@hoereapparatet.dk

Besøg os også på Facebook!​

​Firmainformation

​Ørelægernes Hørecenter

CVR: 27632416

Adresseinformation

Vesterbro 63 "VED GÅSEPIGEN"

9000 Aalborg

Kontaktinformation

Telefon: 98 11 32 00

E-mail:  info@hoereapparatet.dk